Люди перестають мислити, коли перестають читати (Дідро))

Люди перестають мислити, коли перестають читати (Дідро))

понеділок, 14 квітня 2014 р.

Підведено підсумки Тижня дитячого читання у гімназії

         В період з 25 по 29 березня 2013 року у гімназії було проведено Тиждень дитячої книги.
      Для учнівських колективів 1-6 класів були передбачені заходи розвивально-пізнавального, ігрового, інформаційного та творчого характеру.
         Тиждень дитячого читання на Волині розпочався  19 березня  у районній бібліотеці м. Ковеля літературно-мистецьким заходом «Прочитаємо твою славу». Присутніми на цьому надзвичайно цікавому заході були також учні 3-А класу гімназії. Вони мали можливість послухати роздуми про творчість Шевченка відомої Волинської поетеси Надії Гуменюк.




         20 березня учні 2-А, 3-Б класів змагались у конкурсі читців поезій Кобзаря у дитячій бібліотеці. Гімназисти продемонстрували високу майстерність декламації. Результатом стало зайняте І місце  Пасаман К. (2-А клас) та Ліпич С. (2-А клас) посіла ІІІ місце. З цікавістю слухали присутні декламацію власних віршів учениці 3-Б класу Артюшенко У. Особливо  сподобалась поезія «Україні» написана під враженням останніх подій.



         Учні 2-Б класу також відвідали дитячу районну бібліотеку. Вони прослухали презентацію книжково-ілюстраційної виставки «Святу любов до України ти нам, Тарасе, заповів!». Презентація дала змогу учням розширити знання біографії, творчості Шевченка, дізнатись про маловідомі факти з життя «Кобзаря». Також учні мали змогу переглянути нові надходження до бібліотеки.



         Першокласники гімназії на канікулах зібрались у читальному залі бібліотеки для участі у «Захисті читацького формуляра. Цей захід передбачав розповіді дітей про свої  улюблені книги, дуже важливо, що всі принесені книги були із власних бібліотек гімназистів. Це книги класиків дитячої літератури – А.Міндерен, Р.Кіплінга, Д.Родарі, Г.Х.Андерсена, В.Нестайка. Особливо цікаво представили свої улюблені книги       Мазурок Ю. та Голуб Є., учні 1-А класу. Учасники зустрічі взяли участь у вікторині «Зірковий час» за творчістю Г.Х.Андерсена. Переможці, учні 1-А класу отримали грамоту та заохочувальні призи.
         Учні 4-5-х класів в рамках Тижня мали  можливість переглянути документальний фільм Ю.Макарова «Мій Шевченко».
         За ініціативою вчителя Барановської Л.Л. учні 6-х класів не тільки у гімназії, але й в інших школах провели презентацію сучасної літератури (за творчістю М.Дочинця та М.Матіос).

Немає коментарів:

Дописати коментар