Люди перестають мислити, коли перестають читати (Дідро))

Люди перестають мислити, коли перестають читати (Дідро))

понеділок, 11 квітня 2016 р.

БУККРОСИНГ – ЦЕ ШЛЯХ ДО ЄВРОПИ


30 березня у Ковельській міській гімназії відбулася презентація буккросингу для батьківської громади.
За словами шкільного бібліотекаря Євгенії Мочарської, буккросинг – це обіг книжок, під час якого всі бажаючі обмінюються прочитаним і залишають від нього враження. Євгенія Олександрівна презентувала книгу Мирослава Дочинця «Криничар».
Ініціатор проекту Барановська Людмила Леонідівна розповіла присутнім історію буккросингу, презентувала книги з домашньої бібліотеки, підвела підсумки акції у березні.
Поки лідирують молодші гімназисти. Висловити власні враження від акції зголосилися Тарасова Юлія (1-А) та Михалевич Віталій (2-Б), одні з найактивніших читачів.
Людмила Барановська поділилася власними планами на майбутнє, адже бачить Ковель містом буккросингу, який кидатиме виклик не тільки містечкам України, але й закордонним побратимам.


Мірчук Діана та Донець Владислав, учні 1-А класу, продемонстрували міні-постановку на тему протистояння книги та ґаджета.
За результатами опитування, найбільша чисельність активних читачів зосередилася саме в наймолодших класах. Причини невисокої активності старшокласників спробували пояснити президент гімназії Анна Гич та редактор газети «Гімназист плюс» Сергій Гаврилюк.
До обговорення долучилися вчитель української мови та літератури Оксана Комашко та заступник директора з НВР Любов Комашко, заступник президента гімназії Юлія Музичук, чимало батьків, серед яких Валентина Ваврищук, Ростислав Дідух, Руслана Цюп’яшук, Оксана Рижко, Дарина Тарасова й інші. Виявилося, що дорослі, зацікавившись заняттям дітей, і собі вирішили взяти участь у проекті.
Врешті-решт, одностайно було вирішено, що буккросинг продовжить існування у стінах гімназії, адже він не тільки згуртовує молодь, але й адаптує дітей до самостійного життя. Як запевняють самі школярі, «буккросинг – це шлях до Європи».


Немає коментарів:

Дописати коментар