Люди перестають мислити, коли перестають читати (Дідро))

Люди перестають мислити, коли перестають читати (Дідро))

понеділок, 11 квітня 2016 р.

Презентація "Відомі українські винахідники"


   Чи знали Ви, що рентген-апарат, вертоліт, електричний трамвай – безліч інших речей, якими користуються практично всі люди нашої планети, – були зроблені вправними руками і світлими головами наших співвітчизників?
Untitled-1 copy
    Українська Земля є батьківщиною багатьох визначних учених, що зробили неоціненний внесок до розвитку світової науки. Їх відкриттями донині користується весь світ. Та багатосотрічна бездержавність, століття імперського гноблення призвели до парадоксу – сучасні українці практично не знають своїх видатних співвітчизників. Чужі народи воліли мати у своєму національному пантеоні знаменитих українців, заперечуючи при цьому їхній український родовід. Чимало українських вчених було безпідставно репресовано в лихі часи сталінських беззаконь, їх імена було суворо заборонено навіть згадувати. В останні роки стараннями окремих дослідників повертаються незаслужено забуті й штучно вилучені імена. Наш святий обов’язок – знати свою історію і своїх світочів, котрі спричинилися до вагомих здобутків земної цивілізації.
   У годині цікавої інформації «Видатні українські вчені у світовій науці» взяли участь учні Ковельської міської гімназії, які завітали до бібліотеки на екскурсію.

Немає коментарів:

Дописати коментар